“Combination of a public concert hall and a music learning environment.”

 

CASE Tampere Music Academy Extension

The competition entry consists of a tower-like extension and a connecting one-story section. ‘The Tower’ is a compact and organized machine with a rational floor plan, built on a sloping site. The concert hall and ‘the Black Box’ form a heart-like center inside the building. The toned ceramic poles of the exterior get their inspiration from the brick exterior of the existing Music Academy forming a coherent whole. In the extension, the lobby is situated above ground level, which opens up a fascinating view over Pyynikki neighborhood.

TYPE

Competition entry

YEAR

2014

EXTENT

5 200m²

LOCATION

Tampere, Finland

CLIENT

Foundation of Tampere Music Conservatory (competition organizer)

TEAM

Olli Metso, Tiina Antinoja, Aleksi Rastas, Tuulikki Tanska

Category
building design, concert hall, learning, public