”Hupisaarille suunniteltu monikäyttöinen teatteri tarjoaa tilat esiintymiselle, juhliin sekä konferensseihin. Rakennuksen kupoli toimii puiston valaisimena sekä pulkkailu- ja laskettelumäkenä.”

 

Case Hupisaarten kesäteatteri

Työ on arkkitehtuurikilpailuun laadittu ehdotus kesäteatterista. Rakennuksella on dualistinen luonne. Sen ulko- ja sisäkuori ovat vastinpareja toisilleen; taivas ja maa, valo ja varjo, kevyt ja raskas sekä intiimi ja avoin. Rakennus koostuu maanalaisista aputiloista sekä kupolimaisella puurakenteella katetusta auditoriosta.

Rakennus sijaitsee saarella osana isompaa julkista puistoaluetta, johon se sulautuu luontevasti osaksi ja mahdollistaa kukkulamaisella muodollaan erilaisia aktiviteetteja; esimerkiksi talvisaikaan pulkkailun ja laskettelun. Rohkea ja toiminnallaan ympäristöön avautuva rakennus vahvistaa alueen kulttuurihistoriallista perimää.

TYYPPI

Kilpailuehdotus

VUOSI

2013

LAAJUUS

730m²

SIJAINTI

Hupisaaret, Oulu, Suomi

TILAAJA

Oulun kaupunki (kilpailun järjestäjä)

TYÖRYHMÄ

Olli Metso, Tiina Antinoja, Aleksi Rastas, Tuulikki Tanska

Tunniste
julkinen rakennus, puurakentaminen, rakennussuunnittelu, teatteri