”Julkisen konserttisalin ja musiikin oppimisympäristön yhdistäminen kokonaisuudeksi.”

 

Case Tampereen musiikkiakatemian laajennus

Kilpailuehdotus koostuu tornimaisesta laajennuksesta ja yksikerroksesta yhdistävästä välitilasta. ”Torni” on kompakti ja järjestelmällinen kone rationaalisine pohjaratkaisuineen rinnetontilla. Konserttisali ja ”Black-box” muodostavat rakennuksen sisälle sydänmäisen keskitilan. Julkisivun värjätyt keraamiset sauvat saavat inspiraationsa olemassa olevan Musiikkiakatemian tiilijulkisivuista muodostaen yhtenevän kokonaisuuden. Laajennuksen lämpiö sijaitsee maantasoa ylempänä, josta muodostuu elämyksellisiä näkymiä Pyynikin alueelle.

TYYPPI

Kilpailuehdotus

VUOSI

2014

LAAJUUS

5 200m²

SIJAINTI

Tampere, Suomi

TILAAJA

Tampereen Konservatoriotalon Säätiö (kilpailun järjestäjä)

TYÖRYHMÄ

Olli Metso, Tiina Antinoja, Aleksi Rastas, Tuulikki Tanska

Tunniste
konserttisali, oppimisympäristö, rakennussuunnittelu