MUUAN | Kirkkopuiston Terassi
1499
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1499,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-14.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

”Väliaikainen ravintola- ja viihtymiskeidas Turun historialliseen Tuomiokirkkopuistomiljööseen”

Case Kirkkopuiston Terassi

Turun Tuomiokirkkopuistoon sovitettu suurterassi elävöittää Turun keskustaa myös kesällä 2022

Kirkkopuiston terassi on historialliseen Turun Tuomiokirkkopuistoon sovitettu suurterassi. Vuonna 2020 alkunsa saanut terassia on päivitetty vuosittain vastaamaan tilaajan sekä asiakkaiden muuttuvia tarpeita. Kirkkopuiston terassi elävöittää kaupunkitilaa luomalla Tuomiokirkon kupeeseen uuden ravintolaelämän ja oleskelun keskittymän. Vuosien varrella terassi on muuttunut lyhytaikaisesta kokeilusta etabloituneeksi kohtaamisten paikaksi ja Turun kesän kiinnekohdaksi. Alueelle sijoittuu seitsemän ravintolayrittäjää. Lisäksi puisto toimii myös tapahtumapaikkana keikoille, markkinoille ja messuille.

 

Esteetön terassi historiallisessa miljöössä

Terassille haettiin kolmen vuoden rakennuslupaa keväällä 2021. Muuan Oy:n vastuulla oli lupaprosessi yhteistyössä kaupungin kanssa niin, että aluesuunnitelma sekä kalustus ja rakennelmat vastasivat sekä esteettömyyden että merkittävän, historiallisen miljöön vaatimuksiin. Molemmissa tavoitteissa onnistuttiin erinomaisesti, ja terassin aluesuunnitelma painottaa torialueen sekä arvokkaan puiston yhtenäisyyttä. Alue täyttää korkeat esteettömyyskriteerit niin opastuksen kuin liikkumisenkin osalta.

 

Konseptia kehitetään vuosittain sekä asiakkailta että toimijoilta saadun palautteen perusteella 

Aluesuunnitelman lisäksi terassille on suunniteltu ja toteutettu myyntitiskit, wc-alueiden julkisivut,  alueopasteet sekä valaistus. Suunnittelussa ja rakennelmissa on otettu huomioon se, että terassi kehittyy vuosi vuodelta. Suunnitelmaa kehitetään tarpeen mukaan kausien jälkeen saatujen asiakaspalautteiden perusteella. Terassi on erinomainen esimerkki vähitellen kehittyvästä projektista, jossa kaiken ei kuulu olla valmista heti.

 

Turun Kaupungin lupavalmistelija Kaisa Kauma-Laulan (Kaupunkiympäristö, maanhankinta ja isännöinti) kommentoi yhteistyötämme lupaprosessissa: ”Kaikki sujui meidän puolesta oikein hyvin.”

 

Seuraa Turun Kirkkopuiston terassin elämää Instagramissa: kirkkopuistonterassi tai nettisivuilta: www.kirkkopuistonterassi.com 

TYYPPI

Alueet

VUOSI

2020-2023

LAAJUUS

6700 brm2

TYÖRYHMÄ

Aura Pajamo, Aleksi Rastas, Tuuli Kassi, Ville Mujunen

YHTEISTYÖ

Roosa Karhu (Varpu Atelier, viestintä), Saana ja Olli (alueen ilme)

TILAAJA

Turku Food and Wine Oy

Tunniste
kaupunki, rakennelma