MUUAN | KRUUNUVUORENRANNAN KESKUSTAKORTTELI
118
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-118,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-14.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

”Saaristonkaupunginosan sydämeksi alueen vahvuuksia korostava ja identiteettiä luova yhteisöllisen asumisen, palveluiden ja kaupan keskus.”

 

Case Kruunuvuorenrannan keskustakortteli

Kruunuvuorenrannan keskustakorttelit on ehdotus uuden merellisen kaupunginosan ykköskortteliksi. Suunnitelma ammentaa alueen saaristomaisesta luonnosta sekä mahdollistaa erinomaisten kävely- ja pyöräilyreittien syntymisen alueelle. Korttelista rakentuu alueen ”terminaali”, jonka kautta tullaan ja mennään nauttimaan ympäröivän luonnon elämyksistä. Suunnitelman erityisiä painopisteitä ovat esteettömyys, palvelukatalogin toiminnallisuus, asiakkaiden ja asukkaiden käyttäjäkokemus sekä elämyksellisen kaupunkiympäristön synnyttäminen alueelle.

 

Asuntoratkaisujen suunnittelussa on etenkin huomioitu alueelle luonnollisesti hakeutuvat ja tavoiteltavat kohderyhmät ja heidän arjen palvelut ja toiminnot, jotka näkyvät mm. asuntopohjissa.

 

Kruunuvuorenrannan keskuksen kaupallinen brändi rakentuu päivittäistavarakauppojen ympärille, mutta se on kuorrutettu lokalisoidulla profiililla, joka houkuttelee alueelle vierailijoita sekä palveluntarjoajia kauempaankin. Kaupan ratkaisuja on kehitetty toimijoiden yhteisöllisyyden ja sitä kautta saatavien synergiaetujen näkökulmasta.

TYYPPI

Tontinluovutuskilpailu

VUOSI

2017

LAAJUUS

Asuminen: 18 200 kem2 Liike- ja palvelutilat: 6 800 kem2

SIJAINTI

Helsinki, Suomi

TILAAJA

Rakennusteho Oy, Helsingin kaupunki (kilpailun järjestäjä)

YHTEISTYÖ

Ramboll (liikennesuunnittelu), Nomaji (maisema-arkkitehtuuri), HKP, Vizarch (visualisointi)

TYÖRYHMÄ

Olli Metso, Tiina Antinoja, Aleksi Rastas, Tuulikki Tanska, Ian Sacs, Mari Ariluoma, Ina Westerlund, Mikko Suvisto

Tunniste
asuminen, brändi, kaupunki, mixed-use, rakennussuunnittelu