MUUAN | LIIKUNNALLINEN HYVINVOINTIKORTTELI
561
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-561,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-14.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

”Kuinka eri käyttäjäryhmille kohdennetut asumisen ja palvelujen ratkaisut luovat positiivisia säteilyvaikutuksia ympäristöönsä?”

 

Case Tikkurilan liikunnalliset hyvinvointikorttelit

Liikunnalliset hyvinvointikorttelit on ehdotus Tikkurilan keskustaan rakennettavasta asuin- ja palvelukokokonaisuudesta, joka korostaa suunnittelualueen ympäristölle tunnusomaista monipuolisuutta niin muotonsa tunnistettavuudella kuin toiminnallisella profiilillaan. Kortteleissa on useita eri omistusmuotoja, asuntojakauma on monipuolinen ja osa vapaarahoitteisesta omistusasumisesta voidaan osoittaa tuetun asumisen ratkaisuihin, mikä luo pohjan monisukupolvisen “vauvasta vaariin” korttelin kehittämiselle. Sosiaalisen monimuotoisuuden yhteensitova tekijä on asukkaiden elämäntyylejä tukeva toiminnallinen profiili: hyvinvointi korostetulla liikunnallisella “sporttikärjellä”. Yhteinen tekeminen tuo asukkaat yhteen ja luo perustan alueen aktiiviselle yhteisöllisyydelle. Korttelien palvelutarjonta on kuratoitu ja se on kiinteä osa kortteleiden toiminnallista profiilia. Hyvinvointiin ja liikunnallisuuteen painottuvat palvelut ovat korttelin asukkaiden lisäksi myös alueen muiden asukkaiden käytettävissä. Digitaalinen alusta täydentää korttelin fyysistä toiminnallisuutta. Hyvinvointi ja sen osa-alueet, sportti, ravinto ja lepo, näkyvät eri tavoin kortteleiden eri osissa ja lähiympäristössä, pihoilla, julkisissa ulkotiloissa, yhteistiloissa, asuntojen eteisratkaisuissa jne. Korttelit ovat kohdennettujen palveluiden ja asumisen symbioosi sekä yhteisöllisen liikunnallisen, hyvinvointiin tähtäävän elämäntyylin mahdollistaja.

TYYPPI

Tonrinluovutuskilpailu

VUOSI

2018

LAAJUUS

31 000 kem²

SIJAINTI

Tikkurila, Vantaa, Suomi

TILAAJA

Fincap, Vantaan kaupunki & Senaatti-kiinteistöt (kilpailun järjestäjät)

YHTEISTYÖ

Fincap, Ramboll (liikennesuunnittelu), Nomaji (maisema-arkkitehtuuri), Pavel Vavilov (visualisointi)

TYÖRYHMÄ

Olli Metso, Tiina Antinoja, Aleksi Rastas, Anna Koskinen, Mari Ariluoma, Rosaliina Luminiitty, Ian Sacs, Atte Riihelä

Tunniste
asuminen, brändi, mixed-use, palvelumuotoilu, rakennussuunnittelu, urheilu