MUUAN | LINNANMAAN URHEILUTALO & UIMAHALLI
455
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-455,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-14.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

”Puurakentamisen tuotekehitys urheilupainoitteisen pilotti-casen avulla.”

 

Case Linnanmaan urheilutalo & uimahalli

Työssä on suunniteltu Oulun Linnanmaalle monipuolinen urheilukeskus, jossa on uimahallin lisäksi paljon mahdollisuuksia erilaisille liikuntatoiminnoille sekä sisällä ja ulkona. Konseptissa on tuotu uudenlaista ajattelua liikuntakeskuksen toimintaan sijoittamalla vuokrattavia toimisto- ja pienliiketoimintatiloja rakennuksen toiseen kerrokseen. Tiloja voidaan vuokrata liikuntaan liittyville toimijoille kuten urheiluseurat, tai pienliiketoimintaan esim. fysioterapia- ja urheiluhierontapalvelut.

Yhtenä tärkeimpänä osana työtä oli rakenteen geometriseen optimointiin tähtäävien algoritmisten prosessien kehittäminen, sekä puurakenteen liitosdetaljien parametrinen määrittely siten, että jokainen liitos rakenteessa on geometrialtaan uniikki mutta toteutuu samojen teknisten periaatteiden mukaan. Tietokoneohjattu tuotantoprosessi ja liitosrakenteen soveltuvuus siihen todennettiin 1:3 mittakaavan prototyyppimallilla. Laajempana taustakontekstina työlle oli digitaalisten suunnittelumenetelmien ja tietokoneohjattujen työstömenetelmien tutkiminen julkisen rakennuksen mittakaavassa.

TYYPPI

Tutkimus-, kehitys- ja visiotyö

VUOSI

2013

LAAJUUS

14 500 kem2

SIJAINTI

Oulu, Suomi

TILAAJA

DigiwoodLab

TYÖRYHMÄ

Tuulikki Tanska

Tunniste
puurakentaminen, rakennussuunnittelu, tutkimus, urheilu