MUUAN | PÄÄSKYLÄNRINNE
287
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-287,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-14.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

”1930-luvulla rakennettu taloyhtiö on tulevaisuudessa suurten korjausta edessä. Taloyhtiön osakkaat haluavat kehittää kiinteistöä siten, että talon funkkisajan identiteetti sekä asukkaiden elämäntyylin huomioiminen toimisi moottorina tulevaisuuden muutoksille.”

 

Case Pääskylänrinne 6

Mikä on Sörnäisten kehties pahamaineisimman taloyhtiön tulevaisuus? Nuhjuisessa kunnossa oleva 1930-luvulla rakennettua taloyhtiö on tulevaisuudessa suurten korjausten edessä. Taloyhtiön osakkaat ja asukkaat haluavat kehittää kiinteistöään siten, että talon funkkisajan identiteetin ja asukkaiden elämäntyylin parempi huomioiminen toimisivat moottorina tulevaisuuden muutoksille. Lisäksi Helsingin kaupunki kehittää lähiympäristöä voimakkaasti mm. muuttamalla Hämeentien joukkoliikennekaduksi ja lisäämällä sisäänkäyntejä metroon, puhumattakaan uusista asuinalueista Kalasatamassa ja Sompasaaressa. Kehitys luo edellytykset taloyhtiön kaupallisten toimintojen kehittämiselle.

 

Työ on pitkän tähtäimen kehityssuunnitelma Pääskylänrinne 6:n kiinteistön kehittämiseksi. Kehityssuunnitelma on visio, joka esittelee kiinteistön potentiaalia kehittyvässä kaupunkiympäristössä. Taloyhtiön kehityssuunnitelmaa varten on tunnistettu erilaisia toimenpiteitä. Toimenpiteitä on tunnistettu sekä katselmuksessa tehtyjen havaintojen pohjalta, että taloyhtiön teettämän kuntoarvion pohjalta. Lisäksi taloyhtiön asukkaille järjestettiin osallistava ideointityöpaja suunnitteluprosessin aikana. Kehityssuunnitelma täydentää perinteistä teknistä pitkän tähtäimen suunnitelmaa ja luo suuret suuntaviivat, joihin kaikkia perusparannuksia ja -korjauksia voidaan peilata.

 

Kehityssuunnitelma esittelee vaihtoehtoja taloyhtiön liike- ja yhteistilojen järjestämiselle, lisärakentamiselle ja funkkistalon kätketyn timantin, valopihan, kunnostamiselle ja nostamiselle arvoonsa.

TYYPPI

Kehittämisvisio

VUOSI

2018

LAAJUUS

~5 000kem2

SIJAINTI

Helsinki, Suomi

TILAAJA

As. Oy. Pääskylänrinne 6

YHTEISTYÖ

KiinteistöTahkola, VIZN (visualisointi)

TYÖRYHMÄ

Olli Metso, Tiina Antinoja, Aleksi Rastas, Tuulikki Tanska

Tunniste
asuminen, brändi, korjausrakentaminen, mixed-use, palvelumuotoilu, vuorovaikutteinen prosessi