MUUAN | RUKAVALLEYN ÄLYKÄS PUUKAUPUNKI
258
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-258,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-14.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

”RukaValleyn älykäs puurakenteinen kaupunki on matkailun ympärivuotisen toimintaympäristön mahdollistaja, jonka avulla tavoitellaan ja vauhditetaan noin 100 miljoonnan euron investointeja aluelle.”

 

Case RukaValleyn älykäs ja puurakenteinen matkailualue.

RukaValley Woodcity on Itä-Rukan alueen matkailun destinaatiobrändi ja rakennetun ympäristön konseptisuunnitelma, joka painottuu älykkään ja puurakenteisen kaupungin visioon. Konseptisuunnitelmalla tarkoitetaan tässä yhteydessä monialaista ja monipuolista alueellista kokonaissuunnitelmaa, jossa on temaattisia teemoja ja ideoita, joita voidaan hyödyntää alueen rakennettujen ja toimivien ympäristöjen kehittämisessä nykyaikaisen, monipuolisen ja mielenkiintoisen matkailukokonaisuuden luomiseksi.

Hankkeen päätavoitteena on mahdollistaa yrittäjien ympärivuotinen toimintaympäristö kääntämällä perinteistä talvimaista matkailun painopistettä muihin vuodenaikoihin. RukaValleyn tulevaisuuden brändi ja konsepti on kehitetty puurakentamisen, älykkään kaupungin, kiertotalouden ja luontoelämyksen maksimointiin suuntautuvan matkailukokemuksen näkökulmasta, jotka jalostuvat suunnitelmassa alueen maankäytön ja muun rakennetun ympäristön konkreettisiksi ideasuunnitelmiksi .

 

Projektissa olemme kehittäneet erilaisia investointimahdollisuuksia, kuten kylpylöitä, eri kohderyhmille suunnattuja majoituskokonaisuuksia, hotelleja, palveluita, ravintoloita, yhteistyölaboratorioita jne. Hankkeen tavoitteena on synnyttää tarttumapinta, jolla alueelle tavoitellaan noin 100 miljoonaan euron investointeja.

TYYPPI

Kokonaisivisio

VUOSI

2018-

LAAJUUS

Majoitus- liike- ja palvelutilat: 60 500 kem2

SIJAINTI

Ruka, Kuusamo, Suomi

TILAAJA

Naturpolis Oy

YHTEISTYÖ

Solved the Cleantech Company (cleantech), Ethica (kiertotalous), Fidico (kestävä matkailu), Kuusamon kaupunki, Metsähallitus, Rukakeskus Oy, Ruka-Kuusamon Matkailu, Kajaanin Ammattikorkeakoulu, Pohjois-Pohjanmaan liitto, Frontop (visualisointi), VIZN (visualisointi)

TYÖRYHMÄ

Olli Metso, Tiina Antinoja, Aleksi Rastas, Tuulikki Tanska, Anna Koskinen, Santtu Hulkkonen, Heikki Ojaniemi, Lea Kivelä-Pelkonen, Anne Raudaskoski, Lilli Linkola, Hugo Lebrunet

Tunniste
brändi, kaupunki, matkailu, mixed-use, puurakentaminen, vuorovaikutteinen prosessi
Tags
vuorovaikutteinen, vuorovaikutteinen-prosessi