MUUAN | SAVUKOSKI 2035
613
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-613,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-14.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

”Kaksi toisistaan poikkeavaa tulevaisuusskenaariota luovat joustavan strategisen ohjenuoran Savukosken maankäytön kehittämiselle.”

 

Case Isommus & Ahku – Savukosken maankäytön visiot 2035

Isommus ja Ahku on Savukosken kunnalle laadittu laaja-alainen visiosuunnitelma vuodelle 2035, joka koostuu kahdesta toisistaan poikeavasta tulevaisuusskenaariosta ja niihin liittyvistä maankäytön kehittämissuunnitelmista. Isommus-skenaario pohjautuu olettamukseen, että alueelle avataan suuri fosfaattikaivos. Suunnitelma käsittelee tapoja vastata nopeaan muutokseen ja kaivostoiminnan väliaikaisuuteen maankäytön keinoin. Ahku-skenaarion lähtöolettamuksena on, että kaivosta ei tule.

 

Suunnitelma kartoittaa mahdollisuuksia säilyttää asumisen ja yrittämisen edellytykset hiipuvassa kunnassa. Kun asukkaiden määrä vähenee, vierailijoiden määrän täytyy nousta. Yksi suunnitelman pääteemoista on matkailun panostusten vaikutusten vahvistaminen.

TYYPPI

Maankäytön visiosuunnitelma

VUOSI

2013

LAAJUUS

6 500km²

SIJAINTI

Savukoski, Suomi

TILAAJA

Savukosken kunta

Tunniste
asuminen, brändi, matkailu, selvitys, tutkimus