MUUAN | TAHKON KESKUSTA
555
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-555,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-14.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

”Kuinka luodaan yhteiset lähtökohdat ja suuntaviivat tulevaisuuden matkailukeskuksen kehittämiselle yhdessä alueen toimijoiden kanssa?”

 

Case Tahkon keskustan yleissuunnitelma

Tahkon, kuten monen muun talviurheilupainotteisen matkailukeskuksen haasteena on kesämatkailun kehittäminen ja sitä kautta majoitustilojen ja palveluiden käyttöasteen kasvattaminen. Jälleen, kuten monessa muussa suomalaisessa hiihtokeskuksessa, haasteena ja tavoitteena on myös kansainvälistyminen. Kannattavan liiketoiminnan laajamittaisen kehittämisen edellytyksenä on toiminnoiltaan ja matkailijakohderyhmiltään monipuolinen ympärivuotisuus.

 

Työn tarkoitus on ollut analysoida muun muassa alueen luontaisia vetovoimatekijöitä, kerätä informaatiota ja ideoita alueen toimijoilta ja hankkeen muilta osapuolilta sekä muodostaa näiden pohjalta strategiset linjaukset alueen kehityssuunnasta. Työn aikana ideoitiin Tahkoa ja sen ympäristöä laaja-alaisesti, mutta hankkeen varsinainen kohde on Tahkon ydinkeskustan kehittäminen.

TYYPPI

Tahkon keskustan yleissuunnitelman vuorovaikutteinen työvaihe

VUOSI

2018

LAAJUUS

-

SIJAINTI

Tahko, Kuopio, Suomi

TILAAJA

Kuopion kaupunki

TYÖRYHMÄ

Olli Metso, Tiina Antinoja, Aleksi Rastas, Anna Koskinen

Tunniste
brändi, kaupunki, matkailu, mixed-use, selvitys, vuorovaikutteinen prosessi