MUUAN | KEMIN POHJOINEN KESKUSTA
1473
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1473,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-14.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

”Strateginen kehittämissuunnitelma Kemin pohjoiseen keskustaan”

Case Kemin pohjoinen keskusta

Kemin pohjoisen keskustan yleissuunnitelma on pitkän tähtäimen strateginen kehityssuunnitelma. Kehittämissuunnitelmalla tarkoitetaan tässä yhteydessä vuorovaikutteista ja monipuolista alueellista kokonaissuunnitelmaa. Suunnitelman temaattiset ajatukset ovat sovellettavissa sekä alueen rakennetun että toiminnallisen ympäristön kehittämisessä ajankohtaiseksi, monipuoliseksi ja kiinnostavaksi kokonaisuudeksi. Suunnitelmissa määritellään muun muassa keskustan kehittämisen suunnat, painopisteet, teemat ja toimenpideohjelma. Suunnitelmakokonaisuus on yhdistelmä monialaisia strategisen suunnittelun, maankäytön suunnittelun, konseptisuunnittelun ja palvelumuotoilun suunnittelutoimenpiteitä ja -ratkaisuja.

 

Kemin pohjoisen keskustan kehittämisen tavoitteena on kaupunkimiljöön parantaminen, asukkaiden, vierailijoiden, palveluntarjoajien ja työpaikkojen lisääminen sekä matkailun kehittäminen. Suunnitelma edesauttaa kaupungin tahtotilaa kestävästä tarkoituksenmukaisesta ja laadukkaita palveluja tuottavasta ja resursseja mahdollisimman vähän kuluttavasta Kemistä. Suunnitelma luo mielikuvaa Kemistä pohjoisena kaupunkina ja toimii Kemin käyntikorttina.

 

Suunnitelma keskittyy Täikön eli Kemin kaupallisen keskustan ympäristöön sekä kaupungin saapumispisteen, Asemanseudun, kokonaisuudesta muodostuvaan ympäristöön, keskustan pohjoisosaan. Alueita yhdistäviä piirteitä ovat kaupunkitaiteen vahva läsnäolo ja kaikkien ikäryhmien huomiointi kaupunkisuunnittelussa.

TYYPPI

Alueet

VUOSI

2020

LAAJUUS

98 600 brm²

TYÖRYHMÄ

Aleksi Rastas, Aura Pajamo, Oskari Lumikari, Olli Metso

YHTEISTYÖ

Ramboll (liikenteen toimivuustarkastelut), Janousek & Havlicek

TILAAJA

Kemin kaupunki

Tunniste
brändi, kaupunki, matkailu, mixed-use, strateginen suunnittelu, vuorovaikutteinen prosessi